Over ons

Ontstaan

Na op 18 jarige leeftijd de MTS zonder diploma te hebben verlaten, heb ik de vakantiebaan (het op kleine schaal verhuren van fietsen bij mijn ouders) omgezet in een eigen bedrijfje; Harry's Tweewielers is geboren. Door het thuis niet hoeven betalen van huur en het in de winter werken in de lelie’s, werd er zowaar een beetje winst gemaakt. In 1986 heb ik een uitstapje van een jaar naar Venhuizen gemaakt, alwaar ik een kleine eigen fietsen winkel heb.

In het jaar 1987 heb ik de stap gemaakt naar de toenmalige motorcrosszaak HZ motors, Dorpsplein 10 te Callantsoog. Hier hebben we 4 jaar een fietsen winkel met weer fietsverhuur en de plaatselijke shellpomp gerund, totdat de huidige locatie Dorpsplein 6 te koop kwam.

De eigenaresse verhuurde een groot gedeelte van het huis aan toeristen. De bestemming was echter winkel/woonhuis, dus zeer geschikt voor fietsverhuur. Dit was weer terug waar ik begonnen was, maar kon zonder personeel en het bood de mogelijkheid tot uitbreiding. In deze tijd mijn vriendin Desirée Smits leren kennen, verliefd en voor we het wisten waren we met z’n drieën, al vrij snel is dochter Lynke geboren.

In de winter van 1996 hebben we met veel hulp van mijn vader en vrienden de schuur zelf gebouwd zoals het nu is. Ook Lynke bleef niet alleen, in 1997 is broer Jelte en in 2001 broer Beike geboren.

Desirée geeft met veel plezier aquarobic op diverse lokaties, kijk maar eens op www.aquasportenbalance.nl voor informatie. Kortom, de dagen zijn veel te kort.

Desirée en de kinderen hebben de fietsen naar de tweede plaats verdrongen, maar het is goed te combineren. Het alle dagen thuiswerken beschouw ik als een voorrecht omdat ik het opgroeien van de kinderen van zeer dichtbij heb mee gemaakt. Verder ben ik lang enthousiast lid van de vrijwillige brandweer geweest maar inmiddels gestopt. KNRM station Callantsoog kan wel nog steeds rekenen op mijn inzet als chauffeur op de Catepillar Challanger om de Koen Oberman een atlantic 75 naar zee te brengen of met Unimog kusthulpverlenings voertuig naar het strand te gaan. Mocht ik dus tijdens het fietsverhuren op de fiets weg sprinten dan is de pieper gegaan. Ook de Reddingsbrigade "Paal 13" Callantsoog mag op de inzet rekenen van alle leden van ons gezin. In de tijd die over is mag ik graag doorbrengen op de mountainbike of racefiets met de andere leden van de Callantsoger Fiets Club. 

Lynke is inmiddels haar eigen bedrijf begonnen in het organiseren van groeps uitjes en strand activiteiten. Ook de ESCAPE on tour (escape room maar dan lekker buiten) is 1 van haar troefen.  www.stormbeachevents.nl 

Lynke helpt ons ook regelmatig met het verhuren van de fietsen als het druk is.     

Jelte werkt als timmerman in de bouw. Hij heeft resent het huis met zomerhuis aan de Stuyvezandeweg 37 van mijn tante kunnen kopen. Het zomerhuis heeft hij inmiddels klaar, het is te huur via https://vrijheidaandekust.nl/vakantiehuis/strandpost/ 

 

Beike is afgestudeerd aan het Cios in Heerenveen en slaat een nieuwe weg in als chauffeur bij de huisartsenpost. Daar dit onregelmatige diensten zijn kan het zijn dat hij uw fietsen op locatie komt bezorgen.

Recent hebben we met het hele gezin een fietstatoeage laten zetten maar volledig fietsen verhuren zit er vooralsnog niet bij ze in maar wie weet.

Sinds begin juni zijn we officieel opa en oma geworden, we waren het al een beetje van Vajen maar dochter Lynke en schoonzoon Pascal hebben samen een prachtige dochter genaamd Luna gekregen. De fietsen zijn dus weer een plaatsje gezakt. Wat is ze mooi!

Inmiddels hebben Vajen en Luna nog een broertje gekregen, Boet is de nieuwste telg van de familie. Wat een rijkdom!!

Callantsoog

Aan de rand van Noordzee ligt het kleine dorpje Callantsoog. Al sinds de jaren '60 is het dorp een populaire vakantiebestemming en badplaats. De laatste jaren is Callantsoog en omstreken ook veranderd in een populaire fiets- en wandelbestemming. Het is misschien een klein dorpje, maar er is veel te doen!

Historie

Callantsoog heeft een rijke historie die ook in de hele omgeving is terug te vinden. Het dorp is in 1570 op de huidige locatie terechtgekomen nadat de Allerheiligen vloed de vorige nederzetting had verwoest. In 1799 is iets ten noorden van Callantsoog een grote invasiemacht van Britse en Russische soldaten geland ondanks de forten bij Den Helder die nog steeds te bezoeken zijn. (op de fiets natuurlijk)

Modern Callantsoog

Tegenwoordig is Callantsoog vooral bekend om de omringende natuur. Het dorp ligt midden in het Noordelijk bloembollengebied en ligt vlakbij prachtige natuurgebieden, waaronder het Zwanenwater, een natuurgebied dat uniek is in heel Europa. De regio geldt ook als een populair wandel- en fietsgebied.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Openingstijden

Maandag:  9:00 - 18:00
Dinsdag:  9:00 - 18:00
Woensdag:  9:00 - 18:00
Donderdag:  9:00 - 18:00
Vrijdag:  9:00 - 18:00
Zaterdag:  9:00 - 18:00
Zondag:  10:00 - 13:00
 
Openingstijden van maart t/m oktober.
Reserveer van te voren, de fietsen staan dan voor u klaar.
Fietsen kunnen retour tot 20.00 uur.


Contactgegevens

Facebook